August: ontdek de buurt

Ontdek de buurt rond August

August is gelegen in Wolvertem. Wandel even mee doorheen de te ontdekken adresjes in de regio.

Cockaert - Home of Design

Voor interieurinspiratie moet je bij COCKAERT Home of Design zijn. In de twee showrooms dicht bij Wolvertem voel je je meteen thuis. Beide bieden ze een ruime variatie aan meubelmerken, materialen en concepten. En er is meer. Een team van ervaren interieurarchitecten staat tot je beschikking en zoekt samen met jou naar een totaalconcept voor jouw leefruimte. Zo creëer je zelf de habitat die jou als gegoten zit.

ZW.ART - Koffie & thee

Barista Suzanne is een gepassioneerd koffieliefhebber. Sinds de lente van 2019 ontvangt ze je hartelijk in haar koffie- en theebar. ZW.ART is een totaalconcept waar je kan genieten van verse koffie, huisbereide zoetigheden, een klein ontbijt en ander lekkers in een ontspannen en aangename sfeer. Daarnaast kan je er ook terecht voor allerlei trendy koffie- & thee-accessoires en unieke producten.

Traiteur/slagerij De Valck

Sinds de start in 1968 staat slager-traiteur De Valck bekend om zijn vers vlees, gevogelte en wild. Vandaag staan moeder, zoon en dochter in de zaak en zijn ze meesters in gourmets, fondues, feestgerechten en salades op basis van yoghurt en vinaigrettes. ‘s Zomers ben je voor een heerlijke barbecue aan het juiste adres.
Een snelle hap onder de middag? We hebben alvast één van hun belegde broodjes uitgetest en goedgekeurd.

Sport.Yves

Wens je die overtollige kilootjes kwijt te raken? Wil je je optimaal voorbereiden op de 20 km van Brussel of wil je aan krachttraining doen? Beginnende sporters én ervaren atleten vinden hun weg naar Sport.Yves op de Merchtemsesteenweg. Naast individuele begeleiding in hun 450 m² fitnessruimte, bieden Yves en Ann verschillende groepslessen aan: traditionele aerobiclessen, b.b.b., figuurtraining, pop-pilates, cycling, yoga, intervaltraining en nog veel meer.

Lore Van Keer Jewellery Design

Lore Van Keer is een jong Belgisch juwelenlabel dat zich richt op handgemaakt design en creatieve expressie met (half)edelstenen, zilver en goud. De ontwerpster studeerde binnenhuisarchitectuur aan Sint-Lukas in Brussel. Daarna legde ze zich resoluut toe op productdesign. Zonder de interesse in design en architectuur als primaire inspiratiebronnen te verliezen, ontwikkelt Lore al 10 jaar haar eigen minimalistische esthetiek. Ze ontwerpt naast sieraden ook decoratie- en wandstukken.

Vanhie

Het gespecialiseerde familiebedrijf Vanhie verkoopt sinds 1941 toonaangevende kwaliteitsvolle producten die zorgen voor een unieke in- en outdoorbeleving. Bij hen vind je alles om van je huis een echte thuis te maken. Buiten én binnen. En als je vragen hebt, staan ze klaar om je te inspireren en adviseren.

Plantentuin Meise

Wie aan de Vlaams-Brabantse gemeente Meise denkt, denkt natuurlijk aan de Plantentuin van Meise, één van de grootste botanische tuinen in de wereld. Het domein, 92 hectare groot, bevat de landerijen van het kasteel van Meise en het kasteel van Bouchout. De Plantentuin bewaart meer dan 18.000 verschillende soorten levende planten in het Plantenpaleis, een kassencomplex met dertien publiek toegankelijke broeikassen. Wil je Plantentuin Meise bezoeken samen met familie en vrienden, alleen of in groep? Ze hebben voor elk wat wils. Voor inwoners van de gemeente Meise is de toegang gratis.

Desserten Seynaeve

Niets heerlijker dan langs te gaan bij je favoriete warme bakker. Bij bakkerij Seynaeve vind je enkel ambachtelijk vervaardigde lekkernijen en dat vanaf 7.00 uur ‘s morgens. Hier vind je het ambacht van vroeger met de stijl van vandaag. Van brood tot gebak, van chocolade tot taarten. Stuk voor stuk zijn het pure producten waar je je vingers bij aflikt.

Skip - kinderschoenen

“Ik hoop een oplossing te bieden aan al die andere ouders in de buurt die ook steeds een hele weg moeten afleggen om mooie en goede schoentjes te vinden voor hun kleintjes.”

Katrien en haar partner reden zelf steeds héél België rond op zoek naar leuke schoentjes voor hun twee dochters. Toen kwam opeens de mogelijkheid haar ouderlijk huis te verbouwen, met voldoende ruimte voor haar eigen zaak Skip. Nu woont en werkt ze in de gemeente Meise, waar vooral haar hart altijd is blijven hangen.

Xdee - Design & Gifts

Met liefde iets moois voor iemand uitkiezen of jezelf eens goed verwennen, is altijd leuk. Wie in de buurt van Wolvertem woont, moet zeker en vast langsgaan bij Tina en Kris van Xdee - Design & Gifts. Waarom het powerkoppel ruim 11 jaar met plezier deze zaak uitbaat? “We houden ervan ons assortiment regelmatig te vernieuwen. En we willen het verschil maken met onze persoonlijke aanpak en service. Klanten net dat tikkeltje meer bieden, daar nemen we graag de tijd voor.”

Frituur Den Dries

Frituur Den Dries is sinds 1986 een vaste waarde in Wolvertem. Dit moderne 'frietkot' serveert nog steeds de lekkerste verse frietjes op traditionele manier gebakken. Elke dag zorgt Jo Van den Brande voor smakelijk gesmak en gelukkige klanten. In de Stationsstraat 62 te Wolvertem werd een tweede zaak geopend. In deze frituur hoef je niet meer aan te schuiven want je kan enkel online frietjes bestellen.

Gerelateerd nieuws